Aktualności

Ogrodowa kuchnia

2018-03-06

6 marca 2018 r. podczas szóstych już zajęć w ramach programu własnego „Ogrodowe inspiracje” uczniowie wraz z nauczycielami zorganizowali warsztaty kulinarne. Celem zajęć było przygotowywanie zdrowych przekąsek z wykorzystaniem dostępnych ziół. Jako pierwsze uczniowie wykonali kulki serowe w ziołach. Aromat świeżo krojonej pietruszki, koperku i szczypiorku roznosił się po całej sali. Kiedy przekąska była gotowa uczestnicy przystąpili do przygotowania zdrowego, zielonego koktajlu z pomarańczy i natki pietruszki. Wszystkie prace wykonywali korzystając z przepisów w formie obrazkowej (PCS).

 

Na koniec nie pozostało nic innego jak tylko delektowanie się aromatycznymi przystawkami.

powrót

projekt: artformat.pl wykonanie, system CMS: virtualmedia.pl     Odwiedziło nas: gości.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu w Twojej przeglądarce. X